Cégalapítás Debrecen és környékén

2018. november 06
5569
cégalapítás első lépései Debrecenben

Ezek a legelső eldöntendő kérdések, ha vállalkozás indításán gondolkozik!

 

Kutyakozmetika? Autóbontó? Kávézó? Fuvarcég? Minden egy ötlettel kezdődik. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy meghatározzuk üzleti alaphelyzetünket, főleg egy olyan ígéretes környezetben, mint Debrecen és környéke.

 

Termékekkel vagy szolgáltatásokkal foglalkozna leendő vállalkozásunk?

 

Ha termékek létrehozásával, eladásával, forgalmazásával szeretnénk foglalkozni:


Termékeknél a legégetőbb kérdés a beszerzési és az eladási ár. Szerencsések vagyunk, ha -konyhanyelven szólva - olcsón jutottunk hozzá nagy mennyiségben a termékhez, ilyenkor már csak a vevőt kell megtalálni. Ha kevésbé szerencsés a helyzet, és csak a piaci környezetet mértük fel, akkor azt is el kell döntenünk, honnan szerezzük be az adott terméket. Esetleg mi magunk állítjuk elő? Ha megvan a termékünk, a beszerzési árunk és a vevőnk, már csak a munkáltatást és logisztikát kell megoldani, így például: hogyan szállítjuk a terméket? Hol tároljuk a terméket? Ki végzi el ezeket a munkákat? Mi végezzük, vagy kiadjuk azt valaki másnak?

 

termékek és szolgáltatások meghatározása cégalapításhoz

 

 

Ha különféle szolgáltatások nyújtásával szeretnénk foglalkozni:


Szolgáltatásoknál egy picit másképp gondolkodunk. Legfontosabb teendőnk a kereslet-kínálat felmérése. Van-e egyáltalán igény arra a szolgáltatásra, amit nyújtunk? Elérhető-e már ez a szolgáltatás? Ugyanis megeshet, hogy az adott szolgáltatás már elérhető az adott városban. Ha szétnéztünk a piacon, nincs más dolgunk, mint a szolgáltatás helyét, a szolgáltatást végző személyt, és az árat kitalálni. Általában az ár a legkacifántosabb kérdés, a tényleges és a hozzáadott érték közötti különbség óriási lehet!

 

A vállalkozás indítás szakképzettséghez kötött?


Bizonyos esetekben igen. Egyéni vállalkozások esetén szakképzettséget igénylő tevékenységek végzéséhez kötelező a szakképzés megléte. Vagyis: egyéni vállalkozó asztalos nem lehet az a személy, akinek nincs erre vonatkozó szakirányú képesítése. Ilyen esetben vagy veszek fel más, nem szakirányú képesítést igénylő tevékenységet, ami megfelel ahhoz amit végezni szeretnék, és esetleg helyettesíthető vele, vagy munkaszerződés keretében foglalkoztatok valakit, akinek van megfelelő szakképesítése az eredeti tevékenységhez.

 

debreceni cégalapítása konzultációval

 

 

Ha megszületett a vállalkozás indítás gondolata, és a cégalapítás Debrecen körzetében valósul meg, kérje ingyenes konzultációnkat!


Cégünk személyes, vagy telefonos tanácsadás keretében segítséget nyújt a leendő vállalkozásával kapcsolatos kérdések megválaszolásában, és a cégalapítás útján való elindulásban. Ha pedig meggyőztük, hogy szakértői csoportunk a legkvalifikáltabb a könyvelési anyagainak kezelésére, úgy 2 hónapig ingyen kezeljük anyagait, - ez a mi hozzájárulásunk az Ön vállalkozása sikeréhez!

Reméljük, hasznosnak találta cikkünket, ha még többet szeretne megtudni a cégalapítás folyamatáról, akkor olvasson tovább weboldalunkon, vagy keressen minket közvetlenül a megadott elérhetőségeinken.